Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Něco málo jak to vše začalo:

Když jsme si pořizovali v květnu 2006 prvního pejska Endy Domácí štěstí, chtěli jsme hlavně domácího mazlíčka a kamaráda. Ale jelikož naši kamarádi z chovatelské stanice Kwisava jezdí na výstavy, tak jsme si to také chtěli zkusit a moc se nám to zalíbilo. No a tak, aby Endymu nebylo smutno, pořídili jsme si o rok později druhého pejska Monte Cristo Bohemia Kevin. A jak už to bývá a potvrdí to snad každý chovatel, když máte dvě čivavky, tak už chybí jen malý krůček, abyste měli chovatelskou stanici. A tak jsme si v lednu 2008 pořídili fenečku Fibi z Grandorfa a zažádali o mezinárodně chráněný název chovatelské stanice. No a nakonec jsme si v květnu 2008 pořídili další členku naší smečky Bibi Floyd Nebrasca Edda.

Rok 2010 začíná naše chovatelství prvním odchovem Aglaia Heart of Europe.

Rok 2011 máme další odchov, kde se rodí dva kluci. Ale bohužel nám nastává i horší období v soukromém životě, a tak trochu musí naše "dětičky" stranou.

Rok 2013 doslova celý život se mi mění a do chovatelské stanice přichází další plemena německý krátkosrstý ohař a jezevčík standard dlouhosrstý. Tím, že to jsou plemena lovecká dostávám se do nového světa nejen výstav, ale hlavně zkoušek.

Rok 2017 přicházejí na svět první odchovánci NKO a tím se začíná rozrůstat i naše smečka. A začíná budování, tak aby měl každý pes své pohodlí a svůj klid.

Rok 2022 za pouhých pět let jsme dosáhli vrhu NKO, který nese u obou rodičů CHS Heart of Europe. Dalším splněný sen, dočkali jsme se i my miminek jezevčíka, cesta byla dlouhá trnitá, ale povedlo se!