Jdi na obsah Jdi na menu
 


V pátek 5.12.2008 jsme se vydali na dlouhou cestu do Německého města Kassel na dvoudenní výstavu.

Národní výstava - sobota 6.12.2008. Rozhodčí pan Walter Holtorf DE. Bibi ve třídě mladých V1 CAC, Monte Cristo ve třídě otevřené V1 CAC.

Mezinárodní výstava - 7.12.2008. Rozhodčí paní Johanna Billhardt DE. Bibi V2, Monte V1 CAC CACIB.

____________________________________________________________________________________________________

V neděli brzy ráno 2. listopadu 2008 jsme se vydali na výstavu do Nitry SK. Počasí bylo přímo super, tak jsme měli dobrou, ale nervózní náladu. Mě se ani do kruhu nechtělo, ale když člověk absolvuje takovou dlouhou cestu, tak si říká: vlez tam, ať to dopadne jak chce. Monte Cristo v mezitřídě V1 CAC ze dvou pejsků. Bibi poprvé ve třídě mladých a hned velký úspěch V1 CAJC z osmi feneček. posuzovala nás Petik Zsuzsanna (H).

Za fotečku děkujeme Dominice Šusterové z CHS Nebrasca Edda, zde.

___________________________________________________________________________________________________

Sobota 20. září 2008. Nějak se nám ani vstávat nechtělo, ale nakonec jsme se vydali na speciální výstavu čivav do Ostravy. Když jsme přijížděli, tak se nám vzhled budovy moc nezamlouval, ale naděje umírá poslední. Bohužel ani vstup, sál, sociálky a ani organizace nás nepotěšila. Zato výsledky byly mnohem lepší. Monte v mezitřídě z osmi psů V2 Res. CAC. Bibi VN1 ve třídě dorostu z osmi feneček. Posuzoval pan Francesco Cochetti (IT).

___________________________________________________________________________________________________

23. srpna 2008 jsme se zúčastnili krajské výstavy v Brně. Posuzoval jako vždy vtipný pan Karel Hořak, opravdu pobavil vystavovatele i návštěvníky výstavy svými proslovy k posuzovaným jedincům a hlavně jejich vystavovatelům. Monte Cristo v mezitřídě V1, VT, posléze s pejskem z otevřené třídy vyhrál Krajského vítěze. Bibi se moc líbila a dostala ve třídě dorostu VN1. Jediným neúspěchem tohoto dne bylo posouzení Fibi, která obdržela D2 za zatím ne ideální skus.

___________________________________________________________________________________________________

16. a 17. srpna 2008 mezinárodní výstava Bratislava

Na cestu jsme se dali v pátek v noci za silného deště, jelikož jsme si ještě museli vypůjčit auto. Do Bratislavy jsem přijeli brzo, okolo půl osmé, výstaviště Incheba jsme našli bez jakýchkoliv problémů. Haly i výstavní kruhy byly dobře připraveny. V našem kruhu začínaly čivavy krátkosrsté po oba dva dny.

V sobotu posuzoval pan Cristian Stefanescu (RO), již z jeho pohledu a výrazu těla bylo vidět, že nic nebude jednoduché. Začal velmi razantně rozdávat známky V, VD i D. Když jsme přišli na řadu my, tak jsme byli smířeni s nevalnými výsledky, ale opak je pravdou. Monte Cristo v mezitřídě získal V1CAC, a také získal Res. CACIB. Z Bibi, která šla v dorostu, jsem měla obavy, ale opravdu mile mě překvapila, chodila naprosto bez jakýchkoliv problémů a moc se líbila, byla oceněna VN1.

Ve večerních hodinách jsme se vydali k našim přátelům rodině Šusterových z CHS Nebrasca Edda, s kterými jsme strávili moc příjemný večer a také jsme u nich přespali do neděle. Moc děkujeme za vše.

V neděli bylo mnohem hezčí počasí, ale psíci byli značně rozladěni. Posuzoval slovenský rozhodčí pan Miroslav Guniš. Posuzování probíhalo hodně rychle, u některých tříd jsme si ani nevšimli jakéhokoliv pohybu, ale na výsledkové tabuli to vypadalo obdobně jako v sobotu - V, VD i D, jen s tím rozdílem, že ti co měli v sobotu úspěchy měli nyní VD. Chtěli jsme to mít rychle za sebou a jet domů. Ale byli jsme mile překvapeni, když Monte získal V2 Res.CAC a Bibi se opět krásně předvedla a získala VN1.

Závěrem musím konstatovat, že to pro nás byl velice úspěšný víkend a také jsme moc rádi za příjemné posezení a popovídání s přáteli z Čech i Slovenska.

______________________________________________________________________________________________________

26. července 2008 jsme se zúčastnili krajské výstavy v Brně části Žebětín. Počasí nám přálo od brzkého rána, místo na kterém se vystavovalo bylo umístěné mezi lesy na krásné travnaté ploše. Myslím, že se poprvé konaná výstava pořadatelům moc povedla.

Čivavy posuzoval pan Petr Řehánek. Monte Cristo v mezitřídě získal V1 VT KV, a holky zabojovaly mezi sebou v dorostu a pořadí je takové Bibi N1, Fibi N2. Bibi předvedla Eva Tomišková, které tímto děkuji. Bibi se opět nechtělo chodit  a Fibi nemá prozatím dobré zuby. Monte Cristo se zúčastnil soutěže o Nejlepšího psa a dostal se do uzšího výběru mezi jedenáctku. Také jsme se s Monte a Bibi zúčastnili soutěže o Nejlepší pár, ale spíše jsme si to šli vyzkoušet, tak jsme žádné místo neobsadili.

___________________________________________________________________________________________________

Neděle 20. července 2008: Zúčastnili jsme se národní výstavy v Mladé Boleslavi. Dlouhosrsté čivavy posuzoval pan Antonín Mudra. Měli jsme přihlášeného Monteho a Bibi. Monte se umístil na druhém místě V2 Res. CAC s moc hezkým posudkem. Bibi je malá potvora, když jdeme na procházku tak capká skvěle, ale za to na výstavním vodítku jí to moc nejde. A bohužel dnes neměla ani náladu na pana rozhodčího, který na ni nemohl ani sáhnout. A tak byla ohodnocena N2. Doufám, že pilným trénikem nám bude Bibi dělat jen radost.

_______________________________________________________________________________________________________

Dnes 29. června jsme byli na mezinárodní výstavě v Brně, kde posuzovala velmi razantně rozhodčí paní Hana Ahrens. Jediný koho jsme měli přihlášeného byl Monte do mezitřídy, v které nás čekalo zklamání, ze čtyř pejsků jsme dostali VD4.

________________________________________________________________________________________________________

15. června 2008 jsme byli na krajské výstavě poprvé konané v Lanškrouně ve sportovní hale, premiéru měla naše Bibi. Čivavy posuzoval pan Petr Řehánek. Bibi, ačkoliv na výstavě poprvé a dosti vyděšená ze spousty pejsků a velkého hluku, tak chodila docela pěkně a panu rozhodčímu se líbila. Byla ohodnocena VN1. Fibi byla v konkurenci dalších dvou fen ohodnocena taktéž VN1. A Monte dostal V1 VT Krajský vítěz. Odjížděli jsme spokojeni, ale značně unaveni z nepodařené organizace.

_______________________________________________________________________________________________________

V sobotu 7. června jsme se zúčastnili klubové výstavy v Železnici nedaleko Jičína. Počasí bylo nádherné a prostředí příjemné. Posuzoval nás italský rozhodčí pan Valerio Nataletti. Výsledky: Monte Cristo v mezitřídě V1 CAC z osmi psů, Endy výborný - těsně nám uteklo čtvrté místo z šestnácti psů, Fibi v dorostu VN1 ze čtyř fen.

____________________________________________________________________________________________________

Dnes 3.5.2008 jsme byli na klubové výstavě v Lysé nad Labem, kde posuzovala čivavy rozhodčí paní Kateřina Minarčíková. Jelikož posuzovala čivavy poprvé, bylo to trošku zmatečné a pomalé. Měli jsme přihlášeného Monte Crista, který získlal ve třídě mladých V1 CAJC, a Fibi, která získala ve třídě štěňat VN4 v konkurenci šesti feneček.

____________________________________________________________________________________________________

Neděle 23.3.2008 Praha - Mezinárodní výstava psů s nominací na Cruft's 2009.

Měli jsme přihlášeného jen Monte Crista do třídy mladých. Překvapila nás malá účast, když jsme měli pouze dva konkurenty. Rozhodčí paní Ing. Ivana Síbrtová nám napsala pěkný posudek a ohodnocení V1 CAJC. A tím jsme i získali nominaci na Cruft's 2009 Birmingham.

____________________________________________________________________________________________________

V sobotu 16.2.2008 jsme v brzkých raních hodinách vyrazili na čtyřhodinovou cestu za Slovenské hranice do města Vrbove, kde se konala klubová výstava čivav a papilonů. Na místo jsme dorazili poměrně brzo, okolo půl osmé. Ale aspoň jsme si v klidu vybalili věci a vybrali si pěkné místo. Premiéra nás čekala s Fibinkou, je to malá potvůrka a nechce moc chodit na vodítku, tak jsem z toho měla strach. Těsně poté, co Fibi posoudili, nastupovali v druhém kruhu psi dlouhosrstí třída mladých. A v té jsme měli přihlášeného Monteho, tak na mé místo u Fibi musela nastoupit kamarádka Martina, které moc děkuji. Fibi posuzovala paní Zdena Jílková a té se moc líbila a dostala ohodnocení velmi nadějná. Psy posuzoval pan Miroslav Guniš SK. Monte byl vybrán z konkurence osmi psů do užšího výběru. Endy byl taktéž vybrán z devíti psů. Tyto výběry, které se skládaly ze čtyř vybraných jedinců z každé třídy, se posuzovaly až na konec výstavy. Závěrečné posuzování začalo okolo půl čtvrté. Jako první šla štěňátka o titul BEST OF BABY, z velké konkurence třinácti psů tento titul získala Fibi. Toto posuzování bylo malinko chaoticky organizováno a tak jsme byli neustále ve střehu. Monte Cristo získal ocenění V4 a Endy V3. Všichni tři naši pejsci si domů přivezli pohárky, jelikož se dostávaly za první čtyři místa.

____________________________________________________________________________________________________________

Sezónu 2008 jsme zahájili 10.2.2008 na mezinárodní výstavě v Brně, kde nás posuzoval Ing. Ivo Bartek. A mohu říci, že jsem z této výstavy odjížděla dosti naštvaná. Ve třídě dorostu pejsků mě zarazilo, když jeden z předváděných psů na sebe nenechal ani sáhnout, tudíž neukázal zuby, varlata atd. a pan rozhodčí prohlásil, že pes je velmi pěkný, že mu dává N za to , že nebyl dobře předveden. Samozřejmě jsem to o chvíli později pochopila, když jsem se dozvěděla, že to je odchovanec pana rozhodčího.

No a jak jsme dopadli my? Monte se umístil v konkurenci šesti psů na druhém místě s V2, ale rozhodčí nám vytkl moc nadýchanou srst. Když jsem předváděla Endyho, to jsem se opravdu pobavila. Z osmi psů dostalo šest VD, samozřejmě my mezi nimi. Pan rozhodčí nepobavil jen mě, ale i ostatní vystavovatele. Dle jeho názoru jsou všichni pejsci moc pěkní, s krásnou hlavičkou i tělem, ale přeci jen jim nemůže dát V, když mají nadýchanou srst nebo naopak moc splihlou, jiný nepostavil uši, asi polovina psů je málo osvalená. Takže psi, kteří na jiných výstavách a od cizích rozhodčích dostavají CACIB, res CACIB jsou dle pana Bartka, jak bych to řekla ,,psi druhé jakosti"? Opravdu k zasmání!